Google Street View не носи на многу кул места кои често  нема да ги посетиме. Последниот додаток на Street View Меѓународната вселенска станица најверојатно е местото за кое имаме најмалку можност за посета. Благодарение на Outer Space View барем малку ќе може да се запознаеме со предизвиците со кои се среќаваат астронаутите.