Android Excellence ќе прикажува идеални апликации во Play Store

Google планира објава на Android Excellence секцијата во Play Store, која ќе ги нуди апликациите кои нудат неверојатно корисничко искуство, ја прифаќаат најдобрата пракса на Google и се прилагодени на работата на телефоните ширум светот.

Почетниот микс на апликации вклучува и некои добро познати имиња: Evernote, Pocket и Runtastic се меѓу омилените општи Google апликации, а тука се и игрите кои се фаворизирани, како Hitman Go, Pac-Man 256 и Star Wars: Galaxy of Heroes.

Google планирa да го надградува Android Excellence еднаш на секои три месеци. Доколку некоја апликација се најде во оваа секција, корисникот ќе знае дека се работи за внимателно избран софтвер,

ИЗВОР: Engadget