Ознака: Windows

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

MacBook лаптопите со M1 чип можат да покренуваат Windows апликации и игри (ВИДЕО)

Најновите Apple компјутери со M1 процесор можат да покренуваат некои Windows апликации. MacBook лаптопите со M1 го поддржуваат CrossOver 20 за стартување на Windows апликации на macOS и Linux, но не…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Microsoft Pluton ќе им донесе дополнителна сигурност на Windows компјутерите

Microsoft соработуваше со Qualcomm, Intel и AMD за да ја претстави својата нова Pluton архитектура, процесор дизајниран да понуди подобрена сигурност за Windows компјутерите. Во денешната најава, Microsoft соопшти дека Pluton…