Ознака: supersonicen avion X-59

ФУТУРАМА, Тренди

Суперсоничниот авион Х-59 на NASA ги помина клучните копнени тестови

Американската вселенска агенција NASA успешно ги изврши клучните тестови на земја на својот суперсоничен авион. Станува збор за суперсоничен авион X-59 кој е дизајниран да ги намали гласните ударни бранови…