Ознака: Metaverse

ФУТУРАМА, Тренди

Тинејџерите не се заинтересирани за технологијата на иднината

Иако технолошките компании инвестираат милијарди во самата технологија, се чини дека ќе поминат неколку години пред корисниците да ја прифатат и да почнат масовно да ја користат. Пред околу една…

ФУТУРАМА, Тренди

Мета има големи планови – сака „iPhone момент“ за својата виртуелна реалност

Во јавноста протекоа плановите на Мета за пазарот на зголемена и виртуелна реалност во следните четири години. Марк Цукерберг иднината на својата компанија ја гледа во метаверзумот, а за да…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Фејсбук сега има две милијарди корисници, но метаверсот продолжува да бележи загуби

Социјалната мрежа Фејсбук продолжува да расте, иако Марк Цукерберг неодамна беше принуден да направи значителни намалувања. Фејсбук сега има две милијарди активни корисници дневно за прв пат. Во последниот квартал…

ФУТУРАМА, Тренди

Запознајте ги технолошките термини кои ќе доминираат во 2023 година

Како што се развива технологијата, така се зголемува и бројот на зборови што ги користиме за да ја опишеме. Годината што штотуку започна нема да биде исклучок. Кои технолошки изрази…

ГАЏЕТИ, Тренди

Марк Цукерберг несреќен: Поразувачки резултати на Мета на пазарот за виртуелна реалност

Во текот на минатата година, продажбата на VR уреди беше во пад во однос на 2020 година, додека оваа година Мета треба да добие нова и опасна конкуренција на овој…

ФУТУРАМА, Тренди

ЕУ одржа забава за лансирање на својот метаверс, се појавија шест лица

Одделот за надворешна помош на Европската комисија организираше забава во метаверс за да се обиде да ја подигне свеста на помладата публика за работата што ја работат, а за организирање…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Европол: Метаверс може да биде магнет за сајбер закани

Претстојниот бран на интернет искуства наречени „метаверс“ може да бидат магнет за ransomware, кражба на идентитет, перење пари и многу повеќе, предупреди Европол. Новиот извештај на Лабораторијата за иновации на…