Ознака: Mac

СОФТВЕР, Тренди

Zoom официјално ги поддржува Mac компјутерите со M1 чип

Корисниците на Mac компјутерите и досега можеа да ја користат оваа популарна апликација за видео конференции, но за нејзино стартување беше неопходен „code translation“. Почнувајќи од денеска, 21 декември, тоа повеќе нема…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Ажурирањето на macOS Big Sur предизвика проблеми кај постарите лаптопи

Најновото ажурирање на macOS Big Sur предизвика некои постари MacBook Pro лаптопи да се блокираат во текот на инсталацијата, без никаков начин корисниците да го решат проблемот. Се чини дека…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

MacBook лаптопите со M1 чип можат да покренуваат Windows апликации и игри (ВИДЕО)

Најновите Apple компјутери со M1 процесор можат да покренуваат некои Windows апликации. MacBook лаптопите со M1 го поддржуваат CrossOver 20 за стартување на Windows апликации на macOS и Linux, но не…

КОМПЈУТЕРИ, Топ

Првиот Mac компјутер со ARM чип се очекува на 17. ноември

По бројните гласини и шпекулации, Apple во текот на годинашниот WWDC настан објави дека планира претставување на Mac компјутери со сопствена архитектура на чиповите. Компанијата истакна дека се префрлува на…