Ознака: LOFTID

ФУТУРАМА, Тренди

ВИДЕО: Топлинскиот штит LOFTID успешно тестиран во орбитата на Земјата

Американската вселенска агенција НАСА успешно го демонстрираше својот топлински штит LOFTID. LOFTID беше лансиран во орбитата со помош на ракетата Atlas V на компанијата United Launch Alliance, по што беше…

ФУТУРАМА, Топ

ВИДЕО: НАСА наскоро ќе тестира огромен топлински штит во орбитата на Земјата

Американската вселенска агенција НАСА неодамна ја претвори научно-фантастичната технологија во реалност кога предизвика судир на нејзиното летало со астероид, а сега се подготвува за уште еден голем подвиг. Во мисијата…