Ознака: Lockheed Martin

ФУТУРАМА, Тренди

Lockheed Martin ќе произведe ракета која ќе транспортира примероци од тлото на Марс

Американската вселенска агенција NASA ја одбра компанијата Lockheed Martin за развој на мала ракета способна од површината на Марс да понесе примероци од почвата и други материјали. Оваа одлука на NASA…