Ознака: graficki procesori

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Интел го има најбрзиот процесор – достигнува 6 GHz без оверклокување

Оваа работна фреквенција го прави гореспоменатиот процесор најбрзиот десктоп процесор кој моментално е достапен. Ова е можно благодарение на функцијата Thermal Velocity Boost на процесорот, која овозможува чипот да биде…

КОМПЈУТЕРИ, Топ

ВИДЕО: Интел ги откри цената и датумот на објавување на графичката картичка Arc A770

Извршниот директор на Интел, Пет Гелсинџер, ја најави најмоќната графичка картичка од серијата Arc – Arc A770 За време на настанот Intel Innovation, беа откриени цената и датумот на издавање…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Кинезите ја претставија својата прва, домашна графичка картичка

Пазарот на графички процесори се менува и сега влегуваат компании од Кина, кои користат домашни графички архитектури за да се натпреваруваат со сегашните GPU гиганти од запад. Moore Threads ги…