Ознака: google

ФУТУРАМА, Тренди

Инженер на Google тврди дека вештачката интелигенција може да има свои чувства

Инженер на Google тврди дека еден од системите за вештачка интелигенција (AI) на компанијата може да има свои чувства и вели дека неговите „желби“ треба да се почитуваат. Компанијата Google…

СОФТВЕР, Тренди

Chrome ќе ги блокира известувањата од страниците за кои Google смета дека им пречат на корисниците

Google работи на намалување на бројот на несакани известувања за Chrome што корисниците ги добиваат од веб-сајтовите, а за кои компанијата смета дека „пречат“. Известувањата во Google Chrome и воопшто…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Австралија го казни Google поради објавување видео со клевета

Судот во Австралија му наложи на Google да му плати на поранешен пратеник 715.000 австралиски долари (515.000 американски долари) затоа што не го отстранил од содржината видеото со „безмилосна, расистичка,…

СОФТВЕР, Тренди

Google Assistant наскоро ќе го препознава гласот на корисникот

Анализата на апликацијата за Android на Google откри потенцијални планови за компанијата да го надгради виртуелниот асистент Google Assistant. Иако „длабокото нуркање“ во АПК не секогаш дава точни информации, ниту…

СОФТВЕР, Топ

Овие слики се генерирани од најновата вештачка интелигенција на Google: Сè што треба да направите е да напишете каква слика сакате

Има нов „жежок“ тренд на полето на вештачката интелигенција: генератори на текст во слики. Сè што треба да направите е да внесете текстуален опис на она што сакате да го…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Како да ја вратите лозинката на сметката на Gmail без резервна е-пошта и телефонски број

Речиси секој сопственик на сметка на Google се потпира на Gmail за ажурирања или друга работа. Исто така, Интернетот е полн со совети за подобрување на целокупното искуство на Gmail….

СОФТВЕР, Топ

Google става крај на лошите практики – ги отстранува апликациите кои се склони кон злоупотреба

Корисниците на популарните апликации за снимање аудио повици немаат среќа во изминатите години, бидејќи малку по малку беа ограничени, до тој степен што станаа бескорисни. И Google сега оди чекор…

СОФТВЕР, Топ

Google нуди решение кога ви треба пократка верзија на голем документ

Автоматската компресија на документи и разговори е резултат на посветеноста на Google за развој на вештачка интелигенција. Google го олеснува начинот на читање на големи документи, со воведување резиме, функција…