Ознака: google

СОФТВЕР, Топ

Google Chrome добива опција која ќе го забрза вашиот компјутер

Во првата половина на декември Google објави две големи иновации кои ги подготвува за својот интернет прелистувач Chrome. Тие новитети станаа достапни за сите корисници на овој прелистувач на компјутерите,…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Нема повеќе директна порнографија – Google ќе ги замагли експлицитните слики во пребарувањето

Дури и кога опцијата за филтрирање SafeSearch е исклучена, Google сè уште се обидува да ја намали несаканата експлицитна содржина од оние пребарувања каде што не е целта да се…

ФУТУРАМА, Тренди

Google се исплашил? Ја подготвува својата вештачка интелигенција со која ќе можеме да комуницираме

Зголемената популарност на чет-ботови ChatGPT и слични, кои можат да се користат за водење разговор со вештачка интелигенција, значи дека гигантите од оваа индустрија, како Google, сакаат да ги понудат…

ФУТУРАМА, Топ

Технологијата за вештачка интелигенција на Google може да создаде музика од кој било жанр од опис на текст

Google неодамна го објави своето истражување за системот MusicLM кој создава музика од кој било жанр користејќи само опис на текст. Ова не е прв генератор на музичка вештачка интелигенција,…

ФУТУРАМА, Тренди

Google има нов проект: Ќе користи ласери за испраќање сигнали кои се илјада пати побрзи од денешните

Пред неколку месеци Google го претстави својот нов проект пред јавноста. Дотогаш развиен во целосна тајност, стартапот на Google Aalyria всушност вклучува две нови технолошки платформи кои треба да ги…