Ознака: Google Play

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Европа воведе нови правила: Што повеќе нема да смеат да прават ИТ гигантите

Европскиот закон за дигитални услуги (DSA) стапи на сила денеска и тоа е збир на прописи фокусирани на заштита на корисниците на интернет и спречување на ширење на штетни и…

СОФТВЕР, Топ

Ако имате некоја од овие апликации на вашиот телефон, веднаш избришете ги

Според извештајот на Synopsys Cybersecurity Research центар, три апликации во продавницата на Google Play се означени како малициозни. Сите три апликации се наменети за далечински глушец и тастатура, кои му…

ИНТЕРНЕТ, Топ

Google Play има нови ограничувања за купување, а тие се однесуваат на децата

Со новата функција „Purchase Request“, децата може да испраќаат барања за одобрување за купување апликации или во рамките на апликација, до родителите и старателите. Google Play сега им дозволува на…

СОФТВЕР, Тренди

Малвер во апликациите на Google Play ги води корисниците до опасни сајтови

Во продавницата за апликации на Google Play за Android се откриени четири апликации кои ги водат корисниците до страници каде што може да се украдат чувствителни информации. Тие се исто…

СОФТВЕР, Топ

Наизглед безопасните апликации го кријат тројанецот „претплатник“.

Различни видови малициозен софтвер често се кријат зад навидум безопасни апликации во официјалната продавница на Google Play. Иако платформата внимателно се следи, модераторите не можат секогаш да ги фатат таквите…

СОФТВЕР, Топ

Google Play Store отстранува речиси 900.000 запоставени апликации

Апликациите што не се ажурирани во последните две години ќе бидат отстранети, сето тоа поради неодамнешните услови за користење што ги промени Google Play. Привршуваат деновите на застарени и запоставени…

МОБИЛНИ, Тренди

Идните Google Play ажурирања можат да ги подобрат перформансите на Snapdragon чиповите

Qualcomm и Google објавија дека ажурирањата за Neural Networks API ќе бидат испратени се испорачуваат со надградбите за Google Play Services. Ова ќе биде значајно за корисниците, кои повеќе нема…