Ознака: Видео-игри

ГАЏЕТИ, Тренди

Гејмерите поминуваат значително повеќе време на телефони отколку на конзоли и компјутери

Во претходните години, мобилните игри забележаа рекордна експанзија, а гејмерите потрошија рекордни пари за купување на мобилни игри. На оваа состојба на пазарот дополнително влијаеше пандемијата, па се предвидува дека…

СОФТВЕР, Тренди

Играта Call of Duty: Vanguard стана бесплатна по лошата продажба

Новата игра Call of Duty: Vanguard, која се базира на Втората светска војна, стана достапна бесплатно одреден временски период, а причината е слабата продажба. Ова е најновото продолжение на мегасеријата…

СОФТВЕР, Тренди

Elden Ring продадена во повеќе од 12 милиони примероци за 18 дена

Играта Elden Ring далеку ги надмина очекувањата кога е во прашање продажбата.  Компанијата Bandai Namco очекуваше дека Elden Ring играта од студиото FromSoftware ќе биде продадена во четири милиони примероци…

СОФТВЕР, Топ

Украинците креираа игра која ги напаѓа руските сајтови

Креирана е играта playforukraine.life, која помага во блокирањето на руски војни онлајн ресурси. Украинските ИТ специјалисти креираа онлајн игра во интернет прегледникот, со цел да помогнат во борбата против руската…

СОФТВЕР, Тренди

Поглед во играта Gran Turismo 7 на конзолите PS4, PS4 Pro и PS5 (ВИДЕО)

Долгоочекуваната видео-игра Gran Turismo 7 официјално пристигна на пазарот, а благодарение на клипот објавен на видео сервисот YouTube, може да се види како ќе изгледа на достапните конзоли. Корисниците на…