Категорија: Uncategorized

ФУТУРАМА, Uncategorized

Ураганот Офелија опасност и за Европа

Ураганот Офелија, кој се формираше над Атлантикот, а вчера прерасна во ураган од прва категорија, може да погоди делови од Европа, јави американсата специјализирана телевизија за временска прогноза „Канал за…

ИНТЕРНЕТ, Uncategorized

ЕУ го казни „Амазон“ со 250 милиони долари поради неплатен данок

Европската Унија ѝ наложи денеска на американската компанија „Амазон“ да плати казна од 250 милиони евра поради незаконско користење даночни олеснувања кои компанијата ги добила од Луксембург. „Луксембург на ‘Амазон’…

СОФТВЕР, Featured, Uncategorized

Следбениците на Instagram ќе добиваат известување за Unfollow

Instagram воведува опција со која корисниците ќе добиваат известување кога некој ќе им кликне Unfollow… Сигурно оваа опција за многумина ќе биде контроверзна, затоа што корисниците ќе знаат кога некој…