Категорија: Тренди

ГАЏЕТИ, Тренди

СЗО препорачува играње видео игри во текот на пандемијата

Препорачан третман во социјалната изолација во текот на каранатинот – така Светската здравствена организација гледа на играњето видео игри. Барем во овој момент, додека сме во целосната фаза на пандемија….

СОФТВЕР, Тренди

Spaces овозможува да присуствувате на Zoom сосотаноци преку VR

Новата VR PC апликација, Spaces им овозможува на корисниците да им се приклучат на Zoom конференциските и други состаноци преку виртуелната реалност (VR). Апликацијата е развиена во екот на COVID-19 пандемијата,…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

LG го претстави новиот UltraGear 27GN750 монитор

LG го претстави UltraGear 27GN750 мониторот, кој по релативно достапна цена овозможува брз, флуиден гејмплеј. UltraGear 27GN750 е рамен монитор, со 27-инчна дијагонала, има IPS панел и 1080p резолуција. Гејминг потенцијалите на…

СОФТВЕР, Тренди

Huawei инвестира 200 милиони долари во создавање сопствен компјутерски екосистем

Huawei ќе инвестира 200 милиони американски долари како поддршка на независните развивачи на хардвер и софтвер за користење на компјутерски решенија на компанијата Huawei. Во петокот, кинескиот гигант Huawei издаде соопштение…