Дојавувачот Digital Chat Station тврди дека следниот премиум чипсет на Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4, ќе импресионира со своите графички перформанси.

Иако во својата објава на Weibo мрежата Digital Chat Station не понуди премногу информации, покажа пример за играта Genshin Impact, игра која бара многу од графичкиот процесор.

Извештајот тврди дека новиот Adreno GPU ќе овозможи гореспоменатиот наслов да работи непречено во неговата домашна резолуција 1080p. Играта многу побарува, дури и кога станува збор за модерни чипови од високата класа, а за да работи без проблеми, корисниците често мора да ја намалат резолуцијата.

Кога станува збор за развојот на чипот Snapdragon 8 Gen 4, сè оди според планот, а Qualcomm планира да го објави по 1-ви октомври.

Ова се совпаѓа со претходните гласини, кои сугерираа дека Xiaomi 15 ќе биде објавен во средината на октомври и ќе се напојува со чипсет Snapdragon 8 Gen 4. Потоа, тука се премиум моделите на iQOO и OnePlus со истиот чип.