Ознака: Qualcomm

МОБИЛНИ, Тренди

Идните Google Play ажурирања можат да ги подобрат перформансите на Snapdragon чиповите

Qualcomm и Google објавија дека ажурирањата за Neural Networks API ќе бидат испратени се испорачуваат со надградбите за Google Play Services. Ова ќе биде значајно за корисниците, кои повеќе нема…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Intel инвестира 20 милијарди долари во фабрика за чипови во Аризона

Американскиот технолошки гигант Intel ќе инвестира 20 милијарди долари во изградба на две фабрики за чипови во Аризона, а планира и нови погони во Европа, изјави новиот извршен директор Пат…

МОБИЛНИ, Тренди

Qualcomm наводно ја блокира Nvidia да го купи ARM за 40 милијарди долари

Минатата година, Nvidia објави дека постигналa договор за купување на ARM од SoftBank за 40 милијарди долари. Се разбира, ваквите големи аквизиции мора да поминат низ разни регулаторни процеси и…