Јутјубер ги спореди брзините на најновиот Samsung Galaxy S24 Ultra и iPhone 15 Pro Max.

Јутјубер и корисник на платформата X, со прекар „sakitech“ објави интересно видео во кое ги споредува брзините на двата моментално најсилни телефони што ги нудат Samsung и Apple.

Galaxy S24 Ultra и iPhone 15 Pro Max користат различни стандарди на внатрешна меморија, така што телефонот на јужнокорејскиот гигант се потпира на UFS технологијата, додека компанијата од Купертино користи складирање NVMe.

Двете технологии нудат брзи брзини на читање и пишување податоци, но во дикретниот тест, Galaxy S24 Ultra е крајниот победник.

Тестот покажа дека Galaxy S24 Ultra е 75% побрз од iPhone 15 Pro Max, а се тоа со помала латентност.

Galaxy S24 е побрз во секвенцијалните брзини на читање податоци, како и во пишувањето податоци. Првиот тест покажа дека моделот Samsung е за околу 75% побрз од iPhone, додека вториот тест покажа разлика од 15 проценти.

За сето ова се заслужни побрзите флеш-мемориски чипови, а слични резултати може да се забележат и во 4K тестовите.

Конечно, Galaxy S24 Ultra го надмина iPhone 15 Pro Max и во тестот за траење на батеријата.