Гласините сугерираат дека iPhone SE 4 ќе има дизајн сличен на iPhone 14, заедно со карактеристиките на серијата iPhone.

Apple конечно би можел да имплементира модерен дизајн во четвртата генерација на својот телефон iPhone SE, што ќе го направи многу повеќе сличен на iPhone 14.

Покрај тоа, iPhone SE 4 би можел да добие Action Button и USB-C, кои ги имаат моделите на iPhone 15 Pro.

Според веб-страницата MacRumors, Apple ќе го редизајнира iPhone SE 4, а ќе користи и изменета верзија на постоечката футрола за iPhone 14. Ќе ги задржи истите димензии, но со додавање на USB-C порта и Action копче.

Предниот дел, исто така, може да добие подобрувања. Apple би можел да го отфрли Touch ID home копчето и да имплементира дизајн на цел екран на iPhone SE 4, како на iPhone 14.

iPhone SE 4, кој внатрешно го носи името „Ghost“ ќе има единечна камера како неговиот претходник, а главната камера ќе има сензор од 48 мегапиксели.

Лошата вест е дека iPhone SE 4 не се очекува пред 2025 година. Ова се гласини, па се што е споменато треба да се земе со резерва.