И оваа недела, Epic Games Store нуди два бесплатни наслови и како и секогаш, секој со корисничка сметка може да дојде до нив со неколку кликања.

Оваа недела се нудат видео игрите Earthlock и Surviving the Aftermath.

Првиот наслов Earthlock е 3D RPG, а приказната следи планета која одамна престана да се врти, додека вашата мисија е да ги спасите саканите од опасен култ, како и да решавате големи мистерии на патот. Дополнително, ќе бидете придружувани од тим на пријатели, за да можете да ја користите нивната помош за време на битките со пресврт.

Вториот наслов, Surviving the Aftermath, повеќе или помалку кажува сè во насловот – тоа е пост-апокалиптично сценарио каде што водите мала група преживеани, а целта е да најдете доволно ресурси и да привлечете доволно други луѓе за да го одржите човештвото во живот.