Apple неодамна објави ажурирање за iOS 17.1 за iPhone, која вклучува некои важни поправени грешки и безбедносни ажурирања и други подобрувања. Но и одредени проблеми.

Многу корисници на iPhone побрзаа да ги инсталираат ажурирањата, но се појавија голем број извештаи кои би можеле покорисно да ги одвратат од надградба.

Голем број корисници на социјалните мрежи тврдат дека ажурирањето го намалува траењето на батеријата на нивниот iPhone, а некои споменуваат дека нивната батерија се троши за неколку часа.

За среќа, се верува дека овие проблеми не се трајни и нема да се задржат долго.

Веќе се појавија решенија и совети за тоа што да направите ако забележите дека траењето на батеријата се намалува.

Еден од нив е да отидете во Settings > Battery > Battery Health, да го проверите здравјето на батеријата и ако пораката вели „Peak Performance Capability“, тогаш или е нормална состојба или е баг.

Иако проблемите со батеријата изгледаат обесхрабрувачки за корисниците, Apple ги советува сопствениците на iPhone да го преземат ажурирањето на iOS 17.1 од безбедносни причини.