На Леонид Индов му е потребна наша помош. Пред неколку месеци, осумнаесетгодишниот Леонид доживеа несреќа додека беше на летување во Грција.

Тоа резултираше со тешки повреди на неговиот рбет и не може да ги движи рацете и нозете. Клиника во Швајцарија му гарантира процес на излекување преку современи методи, но за семејството да ги обезбеди средствата за лекување, потребна им е поддршка и помош од сите нас.

Потребни се 800.000 евра за третманот кој на Лео му овозможува излез од темниот тунел во кој сега се наоѓа. Досега е собран дел од потребната сума, но само заедно можеме да стигнеме до вкупниот износ. Секоја мала или голема донација е значајна. Помогнете го лекувањето на Леонид, покажете хуманост и споделете љубов.

Донациите може да се направат со повик на телефонските броеви (100 денари од повик):

А1: 143 500

Телеком: 143 118

Или преку сметка:

Од Македонија:

ЛЕОНИД ИНДОВ

210-7000006805-91 НЛБ БАНКА

Од странство:

BRANKO INDOV

st.23 OKTOMVRI no.27/4-11 SKOPJE

IBAN: MK07210501567799991

SWIFT: TUTNMK22

NLB BANKA AD SKOPJE

Достапен е и фандрајзерот за помош на Лео

https://www.gofundme.com/f/help-leo-for-his-recovery?utm_campaign=p_cp%20share-sheet&utm_medium=social&utm_source=facebook&fbclid=IwAR2B8n56Y6nmm2fYWFZ9-XvmPJYAl85wtSWioJrrkLFFuN8gH2EUONTGuVo