Со својата нова серија на рутери RadiX, наменети за гејминг, MSI сака да обезбеди поддршка за најновите стандарди за Wi-Fi како што се Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E и Wi-Fi 7.

Рутерот на MSI, за разлика од кој било друг на пазарот, има антени кои динамично ги следат поврзаните уреди додека се движите низ куќата за да се обезбеди оптимална безжична покриеност. Како таков, тој привлече посебен интерес на овогодинешниот CES.

Покрај антените, рутерот MSI RadiX BE22000 Turbo поддржува Wi-Fi 7, а има и MSI AI QoS технологија за намалување на пинг за време на играњето или приоритизирање на различни типови содржини. Има проток на канал од 320 MHz и компанијата тврди дека може да испорача 4 пати побрз проток во споредба со рутерот Wi-Fi 6.

Во однос на поврзувањето со кабел, RadiX BE22000 Turbo е опремен со две порти од 10 GbE и четири порти од 2,5 GbE.

BE22000 Turbo не се очекува да биде пуштен во продажба пред 2024 година, бидејќи MSI допрва треба да се погрижи антените на рутерот да можат да се справат со месеци и години на континуирана работа додека чекаат да се финализира потребната спецификација за Wi-Fi, пренесува Engadget.