Volkswagen произведе канцелариска фотелја која има електричен погон и може да се движи со брзина до 20 km/h.

Електричниот Volkswagen стол ќе го направи работниот ден позабавен, а опремен е со електричен мотор, LED светла, сирена, систем за забава, па дури и кука за приколка. Иако изгледа како стол од иднината, тој е дизајниран да покаже некои од одличните карактеристики на комерцијалните возила на Volkswagen.

Досегот на столчето со едно полнење на батеријата е 12 километри, што значи дека корисникот може да вози од состанок до состанок без никакви грижи. Максималната брзина е 20 km/h, така што нема проблеми со доцнење.

Дел од столот е инфозабавен систем кој дава информации за столот, а има и камера поврзана со сензори која е одговорна за безбедно враќање назад. Во Фолксваген се грижат и за безбедноста, па се поставува сигурносен појас.

На задната страна има простор за „багаж“, што е доволно за лаптоп и важни документи. Столот е опремен и со кука за приколка доколку треба да донесете повеќе „багаж“ или евентуално да понудите превоз на колега.

Столот е дизајниран така што вработените во канцелариите ќе почувствуваат како е да се седи во комбе или автомобил на Фолксваген. Опремен е со пет тркала со алуминиумски тркала од 4 инчи. Сепак, се движи само со две тркала.

Системот за забава ви овозможува да прикачувате музика и друга содржина, а има и USB полнач.

Столот на Фолксваген нема да се продава, туку ќе биде достапен за демонстрација во Норвешка.