„Подоцна оваа година, ќе го откриеме нашиот нов целосно електричен предводник на SUV“, соопшти Volvo.

Оригинално електрично и софтверско дефинирано, тоа е демонстрација на нашата иднина и го означува почетокот на новата ера на безбедност.

Речиси 100 години, целта на Volvo беше да иновира и постави нови стандарди за да спаси повеќе животи. Со најновиот автомобил, наследството продолжува со воведување на нови технологии кои ќе помогнат и ќе го забрзаат напредокот кон визијата на компанијата:

Дека никој не треба да биде сериозно повреден или да го загуби животот во нов автомобил Volvo.

„Пред да ви го покажеме автомобилот подоцна оваа година, Џим Роуан ќе ја претстави нашата визија за автомобилите на Volvo и безбедноста во иднина – и ќе понуди прв поглед на некои од новите технологии кои се стандардни на нашиот следен целосно електричен SUV. Ќе има иновативни карактеристики дизајнирани да ја зголемат вашата безбедност, како и оние околу вас“, се вели во соопштението.