Изминатиот викенд во Славонија се одржа Osijek Street Race, каде меѓу другите настапи и Мате Римац. Поточно, три Невери пристигнаа во предградието на Осиек, а на трката за забрзување се испроба и самиот Римац.

За впечатоците можеме да прочитаме на неговиот фејсбук-профил, каде што ја пофали доследноста на Невера, а особено излезната брзина, со оглед на тоа што 305 км/ч се далеку повеќе од декларираната излезна брзина на маршрутата од четвртина милја, но и брзината постигната досега во пракса.

Кога е во прашање публиката, секако им се допадна дуелот на Невера на Римац и познатиот словенски тјунер Конопек, кој настапи во модифицирано Audi S2.

Посебно интересна беше втората трка која заврши со победа на славонската екипа.

Мате Римац, сепак, смета дека во овој случај Невера загубила поради грешка на возачот, односно него.