Корисниците пријавија проблеми со Search, Gmail, Google Maps и услугите Google images рано утринава. Google ги потврди проблемите и се извини.

Google им се извини на корисниците откако ажурирањето на софтверот предизвика многу од услугите на популарната компанија да престанат да работат ширум светот.

Официјален претставник на компанијата истакна дека тимот на Google работи напорно за да ја исправи грешката и да ги врати услугите во нормална работа што е можно побрзо.

Веб-страницата за следење на веб-страницата Downdetector започна да прима извештаи за проблеми со услугите на Google во 3 часот наутро во вторникот, а сервисот евидентирал илјадници извештаи.

502 или 500 error пораки се појавија на корисниците кои се обиделе да пребаруваат на Интернет преку Google Search.

Многумина ја споделија својата фрустрација на Твитер и мораа да користат алтернативни услуги за пребарување, како што се Bing или DuckDuckGo.