Во интервју за IGN, Тод Хауард од Bethesda потврди дека The Elder Scroll 6 влезе во претпродукција, по што студиото ќе работи на продолжението на Fallout 5.

Добрата вест за фановите на серијалот Fallout е дека доаѓа Fallout 5, а лошата вест е дека фановите ќе мора да бидат трпеливи. Причината е секако дека следниот голем наслов на Bethesda ќе биде Starfield, кој ќе пристигне на компјутер и Xbox Series X / S следната година по објавувањето на Starfield.

Следниот голем наслов на студиото ќе биде The Elder Scrolls 6, а играта моментално е во претпродукција. Следната игра од серијата TES беше најавена во 2018 година, а тизерот првенствено беше искористен за да покаже дека Bethesda сè уште работи на RPG играта за еден играч.

Можно е The Elder Scrolls 6 и Fallout 5 да пристигнат порано од очекуваното, благодарение на промените направени од моторот што го користи Starfield (плус ниту една од овие две игри нема вселенска борба со повеќе од 1000 планети кои можат да се истражат).