Компанијата Nothing неодамна го претстави дизајнот на својот прв телефон – Nothing Phone (1), кој има проѕирен заден дел, две камери и светлосни известувања.

Сега Nothing Phone (1) се појави и во неколку видеа, кои на YouTube ги објавија Рафаел Зир и Дас Кан Вас, кои ни даваат уште подобар увид во телефонот.

Телефонот е со рамен дизајн, со видливи линии за антените на рамката, што ја потврдува металната изработка. Десно од рамката се наоѓа копчето за вклучување, додека копчињата за јачина на звук се наоѓаат лево. На дното се наоѓа USB-C приклучок, како и звучник и микрофон.

Осветлувањето изгледа интересно, но не се знае дали ќе се активира само кога ќе пристигнат известувањата. Nothing Phone (1) ќе биде претставен на 12 јули, а повеќе информации за телефонот можеме да очекуваме во наредниот период.