Многумина од вас и не знаат дека сами можат да ја поправат батеријата од лаптопот дома и тоа многу едноставно. Вашиот фрижидер во кој ги чувате намирници може да ви помогне да ја оживете вашата расипана батерија за лаптоп. Да, добро прочитавте, фрижидерот.

Сѐ што треба да направите е да ја ставите батеријата во затворена пластична вреќичка да отстои во фрижидер 12 часа. Кога ќе ја извадите, оставете ја малку на собна температура и избришете ја со пешкир и вратете ја назад во лаптопот.

Наполнете ја максимално и потоа оставете ја да се исуши.

Повторете го ова 3-4 пати. Вашата расипана батерија ќе се поправи. Кој би рекол дека еден фрижидер може да има ваква цел?