Рано утринава, Honor објави краток статус на кинеската мрежа Weibo, во кој е обележан CMO на компанијата, Џианг Хаиронг.

Текстот со слика на круг во сендвич меѓу две ѕвездени неба, што се совпаѓа со претходно изложената прекуокеанска рекламна мапа на Honor 60 серијата, има сличности и разлики, така што новиот уред што ќе биде лансиран, би требало да биде од Honor 60 серијата. Бидејќи имаме само три дена до денот на лансирањето, Honor не остава многу време за нагаѓања.

Најавено е дека Honor 60 серијата ќе има три модели: Honor 60 SE, Honor 60 и Honor 60 Pro, а модулот на задната камера ќе користи дизајн со двоен прстен, за која се шпекулира дека е главната „ѕвезда“, и пдека овторно ќе ја подигне оваа серија во поглед на естетскиот дизајн.

Што се однесува до параметрите, Honor 60 серијата ќе биде опремена со процесор Snapdragon 870, но не е е познато дали е стандарден во сите три уреди од серијата, 60SE ќе поддржува брзо полнење од 40 W, додека 60/60 Pro ќе поддржува 66 W брзо полнење.