Lenovo ја најави претстојната достапност на актуелната линија ThinkBook бизнис лаптопи, на кој ќе има прединсталиран Windows 11 кога оперативниот систем ќе стане достапен.

Компанијата истакнува дека стилизираните и префинети ThinkBook производи, кои користат Windows 11, ќе понудат подобрено искуство за работа и забава. Ова вклучува подобрен кориснички интерфејс, лесно поврзување на луѓе преку Microsoft Teams и подобра сигурност и управување, што ќе им овозможи на корисниците да бидат попродуктивни.

Преносните ThinkBook компјутери претставени кон крајот на 2020 година и почетокот на 2021 година, на кои ќе има преинсталиран Windows 11, ги вклучуваат моделите:

ThinkBook Plus Gen 2 i
ThinkBook 13x i
ThinkBook 14p Gen 2 AMD
ThinkBook 16p Gen 2 AMD
ThinkBook 14 Gen 2 i and ThinkBook 15 Gen 2 i
ThinkBook 14s Yoga
ThinkBook 13s Gen 3 AMD