Американскиот телекомуникациски џин Verizon Communications најави продажба на дел од медиумското работење, вклучувајќи ги брендовите Yahoo и AOL, за пет милијарди долари, сигнализарјќи излез од скапата и неуспешна трка во светот на медиумите и огласувањето.

Во последните децении, Verizon потроши милијарди долари купувајќи стабилни интернет брендови, но не успеа да се наметне во жестоката конкуренција на пазарот на интернет огласување на кој доминираат Facebooќшчшќќ

Verizon ги купи Yahoo и AOL во 2017 година за девет милијарди долари. Веќе неколку години наназад, Verizon продава делови од медиумското работење, вклучувајќи ги Tumblr во 2019 и HuffPost во 2020 година.