Realme најпрвин се пошегува дека лансирала нов лаптоп за 1. април, но сега ги имаме сите причини да веруваме дека компанијата е можеби сериозна во врска со тоа. Realme објави прашалник во кој се прашува за полот, возраста, годишниот приход на корисниците, каков вид на телефон моментно користат и дали се задоволни од него. Интересно е што имаше и неколку прашања поврзани со тетратките, па оттука и насловот во постот на форумот на заедницата.

Корисниците ги прашуваат дали планираат да купат нов лаптоп во следните три месеци и колку се подготвени да потрошат. Опсегот почнува од 335 евра и достигнува 560 евра, така што идниот лаптоп на Realme (или повеќе од нив) може да чини нешто помеѓу овие две цифри. Образецот поставува и прашање кој бренд на лаптоп го поседуваат корисниците.

Ако нешто може да се претпостави од прашалникот, се сомневаме дека Realme навистина планира да лансира лаптоп во Индија и го испитува потенцијалниот пазар. А доколку се планира преносен компјутер, најверојатно ќе се појави во Q3 2021 или можеби набрзо потоа.