Sony ни овозможи мал увид во иднината, кога ќе имаме прилика во продажба да го видиме Spatial Reality Display.

Новиот Spatial Reality Display рендерира 3D објекти, кои реагираат на движењата на главата на корисникот, а сето тоа тоа на 15,6-инчен 4К LCD екран што е најавен како „Eye-Sensing Light Field Display“. Сега овој екран пристигнува со визуелен сензор со висока брзина, кој ги следи движењата на очите, а се позиционира онака како што корисникот ја поместува главата или телото околу дисплејот.

Sonijev Spatial Reality Display vrši podelu ekrana za levo i desno oko, kreirajući stereoskopsku sliku na kraju. Displej za rad zahteva sposoban PC, a Sony preporučuje Intel Core i7 procesor i Nvidia GeForce RTX 2070 SUPER grafičku kartu.

Ovaj zanimljivi ekran će biti dostupan od novembra, po ceni od 5000 dolara.