Google потврди дека неговиот годишен хардверски настан закажан за 30 септември во 20 часот по наше време ќе биде емитуван во живо.

Судејќи според поканите, компанијата планира да објави многу производи, вклучувајќи и нови Pixel телефони, Chromecast од следната генерација и нов паметен звучник.

Иако Google веќе ги најави Pixel 4a 5G и Pixel 5 на почетокот на минатиот месец, деталите беа нејасни – се споменуваше само цената и достапноста. Единствената разлика помеѓу Pixel 4a (кој веќе е објавен) и Pixel 4a 5G е веројатно 5G поврзаноста. Тоа значи дека фокусот веројатно ќе биде на Pixel 5.

Исто така, многу веројатно е дека паметниот звучник што ќе го претстави Google е новиот Nest уред. Кога протекоа фотографиите уште во јули, Google веднаш реагираше така што ја испрати својата промотивна фотографија и видео снимка од уредот.

Без никакви спецификации за правење резервни копии на визуелните елементи, можеме само да заклучиме дека наследникот на Google Home ќе биде многу попренослив. Тоа значи дека нема да морате да го држите приклучен за да може да функционира. Исто така, се чини дека ќе биде достапен во две бои: сина и сива.