Американскиот производител на електрични автомобили Tesla планира да го намали бројот на вработени во фабриката за акумулатори во Невада за околу 75 отсто, како резултат на пандемијата на коронавирусот, изјави регионален менаџер.

Овој потег следува по најавата на нејзиниот јапонски партнер за производство на батерии, Panasonic дека ќе ја намали работата во фабриката во Невада оваа недела пред да ја затвори на 14 дена, пренесува Reuters.