Facebook Dating нема да пристигне во Европа за Денот на вљубените

Интернет романсата доби со друга димензија во септември 2019 година, кога Facebook ја лансираше својата нова услуга Facebook Dating, една година откако започна тестирањето. Услугата првично пристигна во САД, а се очекуваше до европските корисници да пристигне за неколку месеци, пренесува PC Press.

Новата опција се појавува како посебен таб во рамките на апликацијата Facebook, а оние што ќе изберат да ја користат, можат да создадат профил одвоен од главниот профил, и да бараат потенцијални партнери меѓу нивните пријатели, или целосно надвор од позната мрежа.

Корисникот, исто така, ќе добие препораки врз основа на интересот што тој/таа ги внесува во новиот профил, во комбинација со интересите и активностите.

Сепак, Европа ќе мора да почека за оваа услуга некое време, бидејќи лансирањето е одложено поради проблемите со приватноста на корисниците, поставени од регулаторните тела во Ирска. Facebook Dating моментално е достапна во 20 земји, па се претпоставува дека на оваа бројка ќе им се придружат и оние од Европа, а кога ќе се решат горенаведените проблеми.