Apple и Microsoft во понеделник на заеднички состанок

Епл продолжува да го нагласува своето верување дека потрошувачите во иднина треба да имаат подобар пристап во нивните медицински податоци. CNBC оваа недела извести дека компанијата Apple и Microsoft в понеделник ќе испратат претставник на состанок, чиј домаќин ќе биде Карин Алијанс.

Целта на компанијата Карин вклучително и на овој состанок е да се подржат иницијативите дадени од министерството за здравје и човекови услуги кои се насочени на олеснување на пристапот на пациентите и споделување на нивните медицински податоци. Од фирмата истакнуваат дека нивен фокус е „да ја унапредат размената на податоците на потрошувачите во здравството“.