Познатиот часовник производител на часовници „Patek Philippe“ беше продаден на аукција за рекордни 31 милион долари. Тоа е најскапиот рачен часовник продаден на аукција досега.

Часовникот, наречен Grandmaster Chime 6300A-010, беше дизајниран со цел да биде продаден на аукција за добротворна организација што се одржа во саботата во Женева.