Најмалата 8K 360 камера може да ја собере во џеб (ВИДЕО)

Компанијата KanDao ја претстави својата нова камера со функција снимање од 360 степени, наречена QooCam 8K.

Камерата доаѓа со највисока резолуција на снимање видеа во класата џебни модели и може да снима 8K видео при 30FPS.

Исто така, може да снима во 4K при 60 или 30FPS. Тука е и опцијата за снимање во slow-motion во 4K при 120FPS.

QooCam 8K е најмала во својата класа, има 1/1,7-инчен сензор од 20MP од двете страни и 2,4-инчен OLED дисплеј со команди на допир.

Камерата ја напојува батерија од 3.600mAh со USB PD 2.0 поддршка и меморија од 64GB што може да се прошири со microSD картичка.

Камерата QooCam 8K веќе е достапна во претпродажба, по цена од околу 535 евра.

 

Извор: B92.net