Пред околу една година, Samsung поднесе интересно барање во KIPO за паметен телефон со атипичен дизајн, кој вклучува испакнување над дисплејот во кој се наоѓа предната камера, звучникот што се користи за време на разговорите и разновидните сензори.

Врз основа на барањето, LetsGoDigital подготви рендери што покажуваат како би изгледал сличен паметен телефон, кој би имал екран без рамка.

Иако ова е интересен концепт, веројатно е дека нема да се реализира, бидејќи голем број на алтернативни решенија се веќе достапни во форма на мобилни и ротирачки механизми за селфи камера.

Покрај тоа, некои производители сепак се потпираат на тенка рамка над дисплејот во кој се сместени потребните сензори.