Веб-прегледникот Vivaldi ја доби својата прва Android верзија

Во 2016 година, поранешниот извршен директор на Opera создаде свој десктоп прелистувач наречен Vivaldi, насочен кон професионални корисници кои активно ја користеа оригиналната верзија на Opera.

Сега Vivaldi има и мобилна бета верзија за Android, која обезбедува очекувани функции како што се работа со прозорци, обележувачи, синхронизација со лозинки и безбедно пребарување. Фановите на Opera ќе бидат воодушевени од поддршката за „Speed Dials“, што овозможува лесен начин за пристап и организирање на вашите обележувачи.

Прелистувачот се фокусира на безбедноста и заштитата на личните податоци, при што компанијата зад неа не собира дополнителни податоци и користи криптирање од точка до точка при синхронизација на податоците.

Бета верзијата на Vivaldi за Android веќе е достапна во Google Play Store