Google Fit ќе добие неколку нови корисни функции

Оваа недела, можностите на Google Fit треба да се зголемат со неколку нови корисни опции. Програмата сега ќе поддржува известување за квалитет на спиење користејќи податоци собрани од други поврзани апликации.

Покрај тоа, опцијата за рачно внесување и уредување на податоците за спиење ќе биде додадена во Google Fit Magazine.

Android апликацијата зачувува резиме на тренингот (трчање, качување или возење велосипед) плус карта со маршрута, и сега оваа функционалност ќе се појави и во верзијата iOS за активности, што се пријавени преку Wear OS, Apple Watch или други поврзани апликации.

На крајот, Google Fit ќе добие темна тема, што е дел од напорите на Google да понуди таква одлика на сите свои апликации. Вестите би требало да излезат оваа недела.