Новиот Galaxy Watch може да добие 5G поддршка

Според извори од Sammobile, Samsung подготвува наследник на паметниот часовник Galaxy Watch, кој ќе биде достапен во неколку верзии.

Два од нив SM-R820 и SM-R830 ќе понудат Wi-Fi / Bluetooth конекција, а SM-R825 и SM-R835 исто така ќе имаат 4G / LTE. Исто така е можно да се направат 5G верзии дизајнирани за САД (SM-R827 / SM-R837).

Се очекува Galaxy Galaxy Watch, сличен на претходниот модел, да биде достапен во две големини, но не е јасно дали ќе бидат како сегашните со дијаметар од 42mm и 46mm.

Без конкретни информации за ова, веројатно е дека компанијата ќе ги претстави новите часовници заедно со Galaxy Note10.

Меѓу очекуваните опции за боја се црна, сребрена и златна. Уредите ќе имаат 4GB вградена меморија за датотеки, слично како и останатите понуди на компанијата.