Благодарение на најновата анализа на познатата компанија Statista, откриено е кои се најпопуларните програми за уредување, примање и испраќање на мејл пораки.

Statista ги откри резултатите од истражувањето поврзано со популарноста на мејл клиентите – без разлика на платформата. Познатата услуга на Google без сомнение е меѓу најпопуларните на пазарот, но дали е најпопуларна?