Bose развива технологија за намалување на бучавата во автомобилите (ВИДЕО)

Технологијата на Bose ќе ја намали бучавата која се создава од вибрациите, што ќе биде особено корисно кај електричните возила.

Од Bose најавуваат нова технологија наречена QuietComfort, со која ќе се намали бучавата во автомобилот, за возењето да биде потивко и поудобно, а патниците да можат да зборуваат, да слушаат музика и прават повици (се разбира, само hands-free) без досадната позадинска бучава. Технологија не се однесува на бучавата која доаѓа од погонскиот агрегат, тукана бучава што се создава од вибрациите во текот на возењето, што ќе биде особено корисно во иднина, кога на патиштата ќе доминираат електричните автомобили чии мотори се многу потивки во споредба со бензинците и дизелите.

Целиот текст можете да го прочитате на порталот Додај Гас