Како изгледа површината на Марс без употреба на Photoshop

Curiosity е еден исклучително квалитетен ровер кој ја проучува површината на Црвената планета веќе шест години. Уредот е опремен со најсовремени технологии кои ви овозможуваат да направите висококвалитетни фотографии на Марс, но и да земате примероци од почвата и да правите директни анализи на роверот.

Благодарение на овие податоци, научниците ќе можат да го најдат одговорот на едно толку важно прашање:  Дали порано имало живот на Марс? Досега преку Curiosity добивме многу добри фотки од површината на Марс, но веројатно ви е јасно дека истите пред да бидат објавени се палку „потсредени“ на Photoshop.

Деновиве NASA се реши да објави оригинал фотки од Марс, без „разубавување“, па еве како Црвената планета ја гледа објективот на Curiosity.