Заборавете на ланците за гуми и проблемите со снег и мраз – ова е најдобриот изум за автомобилите

Овој измутел изјавил дека конечно открил генијален начин со кој на возачите ќе им даде поголема сигурност при возењето на снег, без поставување на сигурносните ланци.

Чешкиот инженеер Петер Грос направил специјални пластични „куполи“ кои се поставуваат на гумите, а со притискање на копче се трансформираат и поминуваат преку гумите пружајќи им додатна сигурност за движење по снег и мраз.

Тој тврди дека неговиот изум е лесен за ракување, тежи до 6 килограми, а уредот може да се постави на гуми од 15 до 18 инчи.

Погледнете како тоа изгледа во пракса: