Американскиот астронаут Џон Јанг, деветтиот човек кој одеше по површината на Месечината, почина во 87-година како последица на воспаление на белите дробови, соопштува НАСА.

Tој во вселената леташе шест пати. Почина во својот дом во Хјустон.